Xella in Romania

Portret

Parte a diviziei de materiale de constructii, compania Xella Ro reprezinta in Romania marca Ytong, cel mai mare producator mondial de beton celular autoclavizat.

In luna aprilie 2010 a avut loc deschiderea oficiala a primei facilitati de productie Ytong din Romania, situata langa Ploiesti, in comuna Paulesti, jud. Prahova.

Aceasta este cea mai moderna unitate de productie de BCA din Europa de Est, avand o capacitate de productie de aproximativ 400.000 m³, rezultat al unei investitii de 32 milione euro.

Xella este angajată la o conduită sustenabilă şi responsabilă din punct de vedere economic si a implementat Codul de Conduită al Furnizorului, aplicabil la nivel de grup. Am definit principii de bază cu privire la anti-discriminare, respingerea angajării de copii şi a muncii forțate, condiții de muncă şi libertăţi de asociere, anticorupție, confidențialitate şi discreție, precum şi siguranța, protecția mediului şi a sănătății. Dezideratul Xella este aplicarea în afacerile de zi cu zi a condițiilor stabilite în prezentul Cod atât de către furnizorii săi, cât şi de subcontractorii acestora.

Dorim ca şi furnizorii noștri să adere la aceste principii minimale. Prin urmare, aceasta este baza Codului de Conduită al Furnizorului Xella.