Noutati

Noul sediu al Consiliului European a fost termoizolat cu Multipor

Multipor Consiliul Europei termoizolare

Xella, cel mai mare producător de materiale de construcții minerale, a furnizat produsele necesare pentru izolarea termică la interior a sediului Consiliului European. Plăcile minerale Multipor s-au utilizat la termoizolarea fațadei istorice și au fost alese pentru a se putea respecta cele mai înalte standarde europene de protecție a mediului, conductivitate termică și utilizare de materiale ecologice.

Liderii țărilor europene s-au mutat într-o clădire modernă, care a păstrat fatada istorică a Palatului Rezidențtal din Bruxelles, completată de o anexă modernă
Sefii de state si liderii de guverne ai tărilor din Uniunea Europeană îsi vor desfăsura întâlnirile din cadrul Consiliului European într-o nouă clădire, o renovare si o extensie a clădirii Palatului Rezidential din Bruxelles. Pentru renovare s-a intervenit asupra unei clădiri care datează din anul 1920 si careeste monument istoric protejat. Elementele Art Deco de pe fațadă trebuiau să rămână intacte, astfel că s-a optat pentru termoizolarea la interior. S-au utilizat plăci termoizolante Multipor cu grosimea de 14 centimetri, 100% ecologice si minerale.

Multipor este recomandat pentru izolarea termică a clădirilor istorice, fiind conceput pentru a facilita transferul de vapori, eliminând condensul, prevenind mucegaiul și ciupercile. Începând cu acest an, Multipor este disponibil și în România și a fost deja utilizat într-o serie de proiecte locale.

Plăcile minerale termoizolante, produse de compania germană Xella, au reprezentat un element cheie în respectarea standardelor de protecție a mediului, obligatorii pentru un sediu administrativ al Uniunii Europene. Un alt atribut important a a fost rezistența superioară la foc. Multipor este un material care se încadrează în clasa A1 de rezistență la foc, incombustibil, noninflamabil, care nu emană gaze toxice în eventualitatea unui incendiu.

Conform normativelor europene, până în 2018 toate clădirile de utilitate publică trebuie să reducă cu minim 20% consumul de energie din surse conventionale. Constructiile cu termen de predare după 31 decembrie 2018 trebuie să atingă un consum de energie din surse conventionale care să tindă spre zero. Pentru constructiile rezidentiale noi aceste normative intră în vigoare începând cu 2020. Consiliul European a ales să implementeze deja aceste standarde, noul sediu urmând a fi un model în materie de reducere a consumului – motiv pentru care s-a optat pentru materiale performante, asa cum sunt plăcile minerale termoizolante Multipor.

“Plăcile minerale Multipor sunt în mod frecvent utilizate în izolarea clădirilor istorice la interior, acesta fiind un segment promitător si în România. La nivel european sunt preferate de dezvoltatorii de clădiri de birouri si spatii publice pentru protejarea planseelor din parcările subterane, datorită faptului că termoizolează, protejează la foc si conferă un aspect luminos spatiilor închise, prin culoarea albă a materialului. Faptul că produsele noastre au fost alese pentru izolarea termică a clădirii Consiliului European vine ca o recunoastere a anilor de cercetare si a investitiilor realizate de Xella în vederea furnizării unor produse termoizolatoare ecologice si 100% minerale”, a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella România, Ungaria și Bulgaria.

Multipor poate fi utilizat atât pentru termoreabilitarea individuală a apartamentelor la interior, cât si pentru termoizolarea caselor unifamiliale, caz în care se aplică la exterior. De asemenea, plăcile minerale sunt recomandate si pentru protejarea planseelor din clădirile de birouri.

Clădirea Consiliului Europei a fost extinsă, fiind realizate trei săli de conferințe cu spatii pentru traducători, cinci camere aditionale pentru întâlniri, birouri si spatii de lucru pentru Presedintele Consiliului, membri si delegațiile statelor membre ale Uniunii Europene. Proiectul a fost realizat de o echipă de arhitecti si ingineri de la Philippe Samyn & Partners, alături de Studio Valle Progettazioni si Buro Happold.