Cum se monteaza

Sfat practic:

Se recomandă folosirea ochelarilor de protecție și atunci când executați operații deasupra nivelului capului.

Prepararea stratului suport
Atât plafoanele vechi cât și cele noi de la garaje sau subsoluri au nevoie de evaluarea și pregătirea suprafeței de contact. Suprafețele din beton trebuie să fie plane, fără reziduuri, uscate și capabile să realizeze un contact ferm prin aplicarea adezivului mineral ușor Multipor.

punere in opera multipor plafoane


Pregătirea adezivului
Adezivul mineral ușor Multipor este semipreparat și necesită doar adaos de apă curată. Se folosește pentru lipire și, dacă este necesar, pentru armare și finisare. Cantitatea de apă necesară se masoară cu un recipient gradat și se ajustează în funcție de temperatura de lucru. A nu se folosi adezivul atunci când temperatura aerului sau a suprafeței de contact este sub 5º C. Dintr-un sac se obțin aproximativ 30 l material proaspăt.

punere in opera Multipot plafoane


Se aplică uniform pe toată suprafața cu ajutorul mistriei dințate (plăci cu grosimea ≤140 mm = profilație dinți 10 mm, plăci cu grosimea ≤160 mm = profilație dinți 12 mm).

Amestecati adezivul mineral usor

Aplicati adezivul

Fara gauri
sau ancoraje!

punere in opera multipor plafoane

Notă:
Nu este necesară sprijinirea plăcilor până la întărirea mortarului.
În zonele unde se dorește o rezistență la șocuri mecanice, se recomandă armarea și finsarea plăcilor cu adezivul mineral ușor Multipor.

punere in opera multipor plafoane

Se recomandă utilizarea diblurilor cu capăt metalic în situația în care nu se folosește armarea sistemului.

punere in opera multipor plafoane

Protejarea suprafețelor :
Plăcile minerale izolatoare Multipor se pot finisa cu vopsea normală pe baza de silicat sau cu un strat de adeziv mineral ușor Multipor de aproximativ 3 mm, drişcuit ulterior pentru ornamentare. Aplicarea diblurilor se recomandă a se realiza sub plasă în situația armării la suprafață. Stratul de armare alcătuit din adeziv și plasă trebuie să fie mai mare de 5 mm.

Îmbinări:
Se poate folosi rostuirea cu silicon acrilic pe contur
Se recomandă folosirea profilelor de capăt sau colț
Se recomandă la planșeele din fâșii de beton armat păstrarea rostului și la nivelul plăcilor.